Stadsboerderij Almere bedrijft al ruim twintig jaar innovatieve biodynamische landbouw in de Flevopolder. Met zorg voor de aarde en een open blik naar de toekomst.

Onze koeien eten kruidenrijk gras van ons land, en hun mest zorgt voor het ‘zwarte goud’ waarmee we de bodem van onze 250 hectare akkers voeden. Een kringloop dus. ‘Als het eenmaal draait wordt het hele bedrijf een motortje dat steeds beter gaat lopen’, vertelt Tineke in de film van het nieuwe onderzoeksinstituut FlevoCampus.

Wilt u weten hoe de Stadsboerderij ontstaan is, hoe we te werk gaan, en wat onze plannen zijn?

Klik op onderstaande foto om de film (van ca 15 minuten) te kunnen starten.

Stadsboerderij Almere

De Stadsboerderij is een biodynamisch bedrijf met koeien, akkerbouw en groenteteelt. De graasgebieden en de akkers liggen verspreid in en rond Almere (Pampushout, Buitenhout, Waterlandse Bos, Almeerderhout, Kievitsweg, Veluwse Kant en Overgooi). Zo kun je in Almere uien, luzerne, erwten, en kool tegenkomen, of zelfs koeien. De boer beheert op milieuvriendelijke wijze de groene ruimte van Almere, en Almere levert akkergronden aan de Stadsboerderij. Het erf van de boerderij ligt op stadslandgoed De Kemphaan. Daar zijn bezoekers welkom om een kijkje te nemen in de stal, een praatje te maken met de boer, of het vlees van de eigen koeien te kopen. Elke zaterdagochtend is er Boerenmarkt op het erf, met biologische producten van de boerderij en van andere ondernemers.

foto 3

De Stadsboerderij is meer dan een landbouwbedrijf. Door activiteiten op het gebied van educatie, zorg en onderzoek willen we stadsbewoners betrekken bij het boerenwerk, hen bewust maken van de waarde van de aarde en zinvol werk bieden. Op de Stadsboerderij worden lessen, excursies en andere publieksactiviteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen.

De stadsboeren van Almere zijn Tineke van den Berg en Tom Saat. De Stadsboerderij bestaat sinds 1996.

bonen kleinbieten kleinwitte kool 2004 dwars