top-diner_tussen_de_koeien_klOp de Stadsboerderij wordt er van alles georganiseerd.

Voor informatie over verhuur van de ruimtes (leslokaal, vergaderzaal, tuinkamer, boerderijkeuken) kunt u contact opnemen met de Stadsboerderij.

Niet alleen scholen en bedrijven, ook culturele organisaties weten de weg naar onze unieke locatie te vinden.

Food4Thought-event
In mei 2016 deden we mee aan het Food4Thought-event van de Rabobank. Voor klanten van de bank verzorgden we drie diners, gekookt door Maria (van Maria kookt) en Gerard (van Flantuas). Het diner werd omlijst met speeches over duurzaam voedsel, daar hoorden ook drie filmpjes bij waarin Maria, Gerard en Tineke aan het woord komen (link volgt).

Theater Theatergroep Suburbia speelde vele zomervoorstellingen op het Stadslandgoed. In de zomer van 2017 was dat de voorstelling 'De Verlossing' van Hugo Claus. Met Vlaams driegangendiner vooraf, bij ons in de schuur. 

eten bij Ploegen

Boergondisch dineren
Stichting Eigen Erf organiseerde een Boergondisch feestmaal in de stal, voor bewuste fijnproevers uit het hele land.

Koeienpraatjes
Elke laatste zondag van de maand zijn er om 14.00 uur koeienpraatjes in de stal. (Hulp)boeren vertellen over de koeien en het bedrijf. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Excursie met rondleiding
Op verzoek verzorgt de Stadsboerderij excursies met een rondleiding. De rondleiding kan over de Stadsboerderij gaan, over het stadslandgoed De Kemphaan, of door het omliggende bos naar de akkers van de Stadsboerderij. Afhankelijk van het tijdstip in het jaar en uw belangstelling, kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals stadslandbouw, biologische landbouw, biodynamische landbouw, dierenwelzijn, natuurbeheer, multifunctionele landbouw, bodem en bemesting, energiegebruik, duurzaamheid of boerderijeducatie. De excursie wordt zo veel mogelijk afgestemd op uw wensen. Excursies zijn er voor bedrijven en instellingen, scholen, overheden en consumenten/particulieren. Bekijk ook de activiteiten van Almeerse Weelde.
Neem voor informatie over de kosten en de mogelijkheden contact op met de Stadsboerderij.