De biologisch gehouden Marchigiana koeien van de Stadsboerderij worden met rust en aandacht grootgebracht. Kalfjes blijven na de geboorte bij de moeder, koeienkopdus drinken zich groot aan haar gezonde melk.
Het ruwvoer voor de koeien komt van de Stadsboerderij zelf: gras, klaver en natuurhooi.

Als de volwassen koe geslacht wordt, gebeurt dit op een rustige manier en zonder stress. De stadsboeren brengen de koe zelf naar slager Drikus van Dasselaar in Nijkerk. Voordat het vlees wordt ingevroren, verpakken medewerkers van de Stadsboerderij het in kleine porties.
Diepgevroren vlees wordt verkocht in de boerderijwinkel aan het Kemphaanpad (vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur), in Odin Vliervelden en op de Boerenmarkt (elke zaterdagochtend op de Stadsboerderij, van 9.30 tot 13.00 uur). Op de Boerenmarkt verkopen we ook steeds meer vers vlees.