Publicaties over de Stadsboerderij en de stadsboeren

Onder grote belangstelling sprak Tineke op woensdag 22 januari de Boerentroonrede 2020 uit tijdens de Biovakbeurs in Zwolle: 'De biologische boer heeft goud in handen!'

Noes Lautier stelde in opdracht van Bionext de Grote fietstassenroute naar biologische adresjes samen. Een fietstocht rond het Gooimeer langs biologische adresjes, inclusief de Stadsboerderij en Boerenmarkt. Herziene editie uit 2017.

In november 2015 maakten Zweedse boeren een studiereis langs Nederlandse boerderijen, met onder meer een bezoek aan de Stadsboerderij Almere. In Studieresa till Holland doen de boeren verslag van hun reis, tekst in het Zweeds.

Farmprofile Stadsboerderij Almere, door masterstudenten Clara Beck en Gratia Meijers van Wageningen University, 2014. Text in English

Interview in weekblad Margriet, nummer 10 (maart) 2014

In april 2013 in de krant in Almere: over stadslandbouw, Stadsboerderij Almere en de Boerenmarkt, (bijdrage van Praktijknetwerk lokale voedselproductie Almere)

Biojournaal.nl deed in april 2013 verslag van de Masterclass Kinderkookcafe op de Stadsboerderij

Flevoland. Biologische markt de Kemphaan (bericht in de bijlage van Buitenleven juni 2012, over de boerenmarkt op de Stadsboerderij)

De Stadsboerderij bij Almere: innovatief en veelzijdig (artikel in Ekoland 2012/03 naar aanleiding van de Ekoland Innovatieprijs 2012)

Stad zoekt boer (Column Annemarie Jorritsma in Almere Vandaag, 9 maart 2012)

Juryrapport Ekoland Innovatieprijs 2012

Stadsboerderij Almere: Tom Saat en Tineke van den Berg. Stadslandbouw krijgt succesvol de ruimte (portret van De Stadsboerderij in Ekoland 2012/01, ter gelegenheid van de nominatie voor de Ekoland Innovatieprijs 2012)

Puur natuur is donkergroen (Uit: Telegraaf, zaterdag 26 november 2011)

Tussen de koeien (Uit: Libelle Balance, herfst 2011)

'Wij worden het Central Park van Almere' (Uit: ANWB Buitenleven, juni 2011)

Leer je eten kennen in het Kinderkookcafe (Uit: Rabobank Magazine, najaar 2010)

Culinair recensent Gerrit Jan Groothedde ging op zoek naar smaakvol Almere. Daarbij kwam hij natuurlijk de Stadsboerderij en de Boerenmarkt op het spoor. Lees erover in Smaakvol Almere. Special Bite (maart 2010).

'De koeien maken het uitstekend!' (Uit: Volkskrant, zaterdag 19 juli 2003)

Vlees van blije koeien in het bos (Uit: Trouw, zaterdag 5 juli 2003)
Over de geschiedenis van de Stadsboerderij kunt u lezen op geheugenvanalmere.nl: 'De Stadsboerderij groeit' '10 jaar Stadsboerderij: Jongens, jullie hebben nummer 14...'

In de publicatie Werkplaats voor de leefomgeving. Fundament onder boerderijeducatie (uitgave van KNHM, 2007) kunt u algemene informatie vinden over boerderijeducatie. Op pagina 16 en 17 staat een artikel over stadsboerderijen, met aandacht voor Stadsboerderij Almere.

 

Publicaties van de Stadsboerderij en de stadsboeren

Stadsboer Tom schrijft met regelmaat opiniestukken voor Trouw. Natuurlijk over landbouw, maar bijvoorbeeld ook over de Oostvaardersplassen. 

U leest ze hier:

Verslag van het project Food Roots
Klik verslagFoodRoots2012


Seizoensbrief december 2010

Oogstbrief 2010