Nu het graan binnen is, de schuren uitpuilen van het stro, de erwten gedorst zijn en de uien gerooid, is het op ons erf aan het Kemphaanpad weer tijd voor het Oogstfeest. Op zaterdag 24 september, van 9.30 tot 14 uur. In de middag organiseren we dit jaar samen met kok Ilse van den Bosch een feestelijk oogstdiner

Het seizoen was wisselvallig met veel zon, weinig regen, en dan toch opeens weer heel veel. We zijn daarom extra blij met de oogsten van dit jaar. Dat vieren we graag samen!

Op het Oogstfeest gaat het om Almeres mooie producten en hun trotse makers. En natuurlijk om alle mensen die daar nieuwsgiering naar zijn. Samen met de Boerenmarkt, met Almeerse Weelde en vele anderen, belooft het een feest te worden voor de zintuigen.

Weleens pruimenjam met lavendel geproefd? Honing van Almeerse bijen? Zuurkoolzomersalade? Mirabellengelei? Hamburgers van blije koeien? Kornoeljejam? Spelttwisters? 

Ontdek de geur van vers gezeisd gras, van gevilte schapenwol en pas geoogste worteltjes.

Van al deze Almeerse rijkdom kun je genieten op het Oogstfeest. Kom met de fiets!

Om de oogst te vieren, organiseren we dit jaar samen met kok Ilse van den Bosch een feestelijk oogstdiner. Stadsboeren Tom en Tineke zullen deze avond de boerderij laten zien en verhalen vertellen over het afgelopen seizoen en de oogst.

De ingrediënten van het diner komen natuurlijk van de Stadsboerderij en van andere biodynamische en biologische boerderijen. De pure smaak van groenten, fruit, kruiden, granen, noten, peulvruchten, zuivel en eieren vormt de basis van de gerechten.

Ilse van den Bosch bereidt de maaltijd met oog voor harmonie, voedend voor lichaam, ziel en geest én met aandacht voor moeder aarde.

Kosten: 25,- euro

Drankjes worden apart afgerekend

Meer informatie en aanmelden: Ilse: 072-5644752, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

16.30 uur welkom op de Stadsboerderij

17.00 uur Erfwandeling met de Stadsboer

18.00 uur aan tafel

biodynamisch – smaakvol – gezellig – vers – inspirerend

Het Oogstdiner is onderdeel van het project Biodynamisch Dineren van de BD-Vereniging.