Het areaal voor akkerbouw en groenteteelt is 210 hectare. In de akkerbouw vormen de granen (spelt, gerst, haver en tarwe) een belangrijke teelt. Granen brengen organische stof in de bodem, ze zorgen voor rust in het bouwplan tussen de intensievere groenteteelten door.
Het stro van het graan wordt gebruikt als bodembedekker in de koeienstal.
Ook vlinderbloemigen (luzerne, klaver, bonen en erwten) zijn onmisbaar voor duurzame akkerbouw. Zij zorgen voor stikstof in de bodem.
De groentegewassen van de Stadsboerderij zijn bijna allemaal bestemd voor de conservenindustrie.
De boontjes en erwtjes komen in glazen potjes of in diepvriespakken terecht. Maar wel allemaal biologisch! Pompoenen gaan in de babyvoeding, witte kool gaat naar de zuurkoolfabriek, en ook de zilveruitjes verdwijnen achter glas. Alleen wortelen en rode bieten zijn (gedeeltelijk) voor de versmarkt bestemd. De producten van de Stadsboerderij zijn te koop in de supermarkt onder het biologische merk en in de natuurvoedingswinkels onder het Demeter-label.
Een ander belangrijke activiteit van de Stadsboerderij is de biologische zaadteelt.