Nieuws

Met Aardedans viert De Stadsboerderij 100 jaar BD landbouw en de nieuwe akker/Landcooperatie bij Vliervelden!

Aanvang 20 uur, op erf Vliervelden.

Omdat we iets te vieren hebben, is de toegang gratis. Maar er is wel een kaartje nodig! Te reserveren op www.dedae.nl

Voorafgaand is er een workshop te volgen, die is ook te reserveren via bovenstaande link (deelname aan de workshop kost €15)

Voorstelling

Alles wat aandacht krijgt, gaat groeien en dus stelt DeDae (Dutch Eurythmy Dance Ensemble) de aarde centraal. DeDae danst de verbinding met de aarde: de seizoenen, het weer, de bodem, de regenworm, de levens- en groeikrachten en toont ook de verstoring en uitbuiting van het verdienmodel. Dat is DeDae's boodschap: onze dierbare aarde vraagt aandacht, vraagt menselijke en creatieve verantwoordelijkheid.

Met de performance en workshop Aardedans maakt DeDae haar respect en liefde voor de aarde voelbaar.

Dans, tekst, muziek, zang en beeld gaan in elkaar over: Teksten uit Broze aarde van A. Krog, een fragment uit de proloog Iets met Boeren, Peter Dictus / Bureau Pees, toespraak van Roos Saat op de aandeelhoudersvergadering van de Rabobank; muziek van Vivaldi/Richter, Agnes Obel en Nynke Laverman bewerkt door Annie Tangberg. Duur: 40 minuten.

Workshop Aardedans

In de workshop staat de verbinding met de aarde centraal. De aarde draagt ons, de aarde ademt, is vol bodemleven en voedt ons. De deelnemers luisteren met hun voeten, ademen de ritmes van de aarde, bewegen de klanken van onze taal. Ieder individueel en samen. Door middel van de aarde komen deelnemers ook meer in verbinding met zichzelf en de ander. Wees van harte welkom in deze Aardedans workshop!

Duur 45 min.
Geen ervaring met dans nodig
Draag kleding waar je je comfortabel in voelt
De workshop wordt buiten gegeven

DeDae

DeDae is een groep jonge, getalenteerde euritmiedansers. Ze laten zich leiden door het ritme van nu en morgen, werken met actuele thema’s, maken producties en ontwikkelen workshops voor verschillende doelgroepen.

DeDae Aarde 6 2023 De Schaapjesfabriek HR1 3 1536x1024