Nieuws

Pinksteren 2024 was het 100 jaar geleden dat Rudolf Steiner zijn Landbouwcursus hield, een reeks voordrachten over de landbouw. Het vormde het begin van een rijke zoektocht: de ontwikkeling van de biodynamische landbouw.
Bij de viering van die gebeurtenis presenteerde Tineke op eerste Pinksterdag, als voorzitter van Stichting Demeter, de Nederlandse vertaling

van Manfred Kletts inspirerende boek: Van agro-industrie naar landbouwkunst. Karaktertrekken van de biologisch dynamische landbouw. Een landbouw voor de toekomst.

Oorspronkelijke uitgave

De oorspronkelijke Duitse uitgave van het boek verscheen in 2021, onder de titel Von der Agrartechnologie zur Landbaukunst. De auteur Manfred Klett (1933) was jarenlang hoofd van de Landbouwsectie van de Internationale Antroposofische Vereniging, en biodynamisch boer en docent op de Dottenfelderhof (Bad Vilbel, Duitsland), de grote biodynamische woon-werkgemeenschap waar een opleiding voor BD-landbouw onderdeel van is.
Op basis van zijn levenslange verbondenheid met biodynamische landbouw schreef Klett zijn inspirerende boek, waarin alle aspecten van BD-landbouw aan bod komen: van bemesten tot oogsten, en van de sociale rol van de landbouw tot de landbouweconomie.

Waardevolle metgezel

Dat Klett de BD-uitgangspunten combineert met jarenlange praktijkervaring, maakt het boek een waardevolle metgezel voor alle huidige en toekomstige Nederlandse BD-boeren.
Komende winter organiseert Demeter aan de hand van thema’s uit Kletts boek leesgroepen voor BD-boeren. Neem voor meer informatie contact op met Tineke en Tom, info@stadsboerderijalmere. 

Na het verschijnen van de Duitse uitgave schreef Tom er voor de BD-vereniging een uitgebreide boekbespreking over, in vier delen:

 

Bestellen

Het boek is te bestellen in de boekwinkel, of bij de Stadsboerderij.
Van agro-industrie naar landbouwkunst. Karaktertrekken van de biologisch dynamische landbouw. Een landbouw voor de toekomst, Manfred Klett, vertaling Elke Bussler
ISBN: 9789492326935; Hardcover, 407 p.; € 55,-

 

 

boekpresentatie